Recep KESKİN

Recep KESKİN

Recep Keskin, 1977 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul'da Boğaziçi Kolejinden mezun olduktan sonra Lisans derecesini İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden almıştır. 2001 yılında ABD Kaliforniya Riverside Üniversitesinde İngilizce eğitim programını bitirdikten sonra Kaliforniya San Bernardino Devlet Üniversitesinden Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans derecesini almıştır.

2004 - 2006 Yıllarında Yeditepe Üniversitesinde ve ABD Louisiana , New Orleans Üniversitesinde Politika bilimi üzerine Doktora çalışması yapmıştır. 2002 - 2003 yıllarında Kaliforniya Corona Devlet Lisesinde Matematik, Geometri ve Analitik Geometri dalında öğretim görevlisi olarak bulunmuştur.

2008 - 2018 yılları arasında Başbakanlık'da Başbakan Müşaviri olarak görev yapmıştır.

2009 yılında Dışişleri Bakanlığı Diploması Akademisinde Devlet Memurluğu ve Diplomatlık Eğitimi almıştır.

Ayrıca, British Council'in verdiği Müzakere teknikleri eğitimini almış ve Dışişleri Bakanlığı Dış Görev Yönlendirme Eğitimini tamamlamıştır.

2010 yılında The Protocol School Of Washington’dan Uluslararası Protokol Müdürlüğü Eğitimi almıştır. 2012 - 2014 yılları arasında Başbakanlık bünyesinde kurulan Kamu Malları Denetleme Komisyonunda görev yapmıştır.

2018 yılında Adalet Bakanlığı ve TESK işbirliğiyle yapılan Kamu Bilirkişi Eğitimini almıştır. 2018 - 2022 yılları arasında da Milli Eğitim Bakanlığında Müşavir olarak görev yapmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Recep Keskin, TBMM Genel Kurulunun 5 Ekim 2022 tarihli kararıyla Adalet ve Kalkınma Partisi Grubundan Kişisel Verileri Koruma Kurulu üyeliğine seçilmiştir.