Çarşamba Seminerleri – Dijital Hayat

Çarşamba Seminerleri – Dijital Hayat

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Konferans Salonunda düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki konuğu Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bilal Eren oldu. Sayın Eren, “Dijital Hayat” konusunda bir sunum yaptı.

Bilal Eren sunumunda, internetin ortaya çıkışından başlayarak gerçekte ne olduğunu ve ne anlama geldiğini, internet üzerinden kişisel verilerin nasıl toplandığını ve bu verilerin hangi amaçlar için kullanıldığını anlattı.

Günümüzde internet üzerinden toplanan kişisel verilerin reklam ve pazarlama amacının ötesine geçerek, yaşam tarzı, sağlık, siyasi tercihler gibi çok çeşitli amaçlarla psikolog ve sosyologlar tarafından analiz edildiğini söyleyen Eren, teknolojinin hayatımız üzerindeki etkilerini çarpıcı örneklerle açıkladı.

Son olarak kişisel verilerimizin korunmasının önemine değinen Eren, bu konuda birey, toplum ve devlet olarak neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Bilal Eren’e Kurul Üyesi Şaban Baba, katılım ve katkıları için teşekkür etti.