Çarşamba Seminerleri – İş İlişkilerinde Kişisel Verilerin Korunması

Çarşamba Seminerleri – İş İlişkilerinde Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Konferans Salonunda düzenlenen “Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki konuğu Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erdem Özdemir oldu. Sayın Özdemir, “İş İlişkilerinde Kişisel Verilerin Korunması” konusunda bir sunum yaptı.

Özdemir sunumunda, işe başvuru aşamasından iş sözleşmesinin sona ermesine kadar geçen süreçte kişisel verilerin korunması konusunu ele aldı. Ayrıca, iş yerinde kişisel verilerin korunmasında çalışanlara ve işverenlere düşen görevler hakkında bilgi verdi.

İşletmelerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu içselleştirmesinin öneminden bahseden Özdemir, işletmenin bütün fonksiyonlarının Kanuna uyumlu olması gerektiğini ve Kanuna uygun şekilde hazırlanmış kurumsal prosedürlerin oluşturulmasını, iş sözleşmesinin başlangıcından sona ermesi safhasına kadar bu prosedürlerin uygulanması gerektiğini belirtti.

Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Özdemir’e Kurum İkinci Başkanı Cabir Bilirgen katılım ve katkıları için teşekkür etti.