Kurumumuz bünyesinde kurulan kütüphane hizmete açıldı.

Kurumumuz bünyesinde kurulan kütüphane hizmete açıldı.

Kurumumuz bünyesinde, kişisel verilerin korunması alanı ile ilgili olarak yayımlanmış eserlerin yer alacağı özel konulu bir kütüphane kurularak 14 Aralık 2018 tarihi itibariyle faaliyetine başlamıştır.

Yerli ve yabancı olmak üzere alana özgü tüm yayınların yer alacağı bir belleğin oluşturulması ve böylece hem kurumumuz personeli hem de bu alanda çalışan herkese yönelik bilgi kaynağının sağlanması amacıyla oluşturulan kütüphanenin açılışını Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk Bilir, Kurum 2. Başkanı Cabir Bilirgen ile Kurul Üyeleri Hasan Aydın, Şaban Baba, Dr. İhsan Ezel Büyüksekban, Murat Karakaya, Dr. Cengiz Paşaoğlu ve Bayram Arslan birlikte yaptılar.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Başkan Bilir, “Kütüphanelerin dijitalleşmesi, kitaba erişim adına son derece önemli bir gelişme olmakla birlikte, kitaba temas etmenin hala önemini koruduğuna inanmaktayız. Kurum personelinin yanı sıra kişisel verilerin korunması alanında çalışma yapanların, gerekli bilgi kaynağına tek yerden erişebilmesi amacıyla oluşturduğumuz bu kütüphanede, ilerleyen süreçte, kişisel verilerin korunması temalı önemli bir külliyatın toplanacağını ve böylece ciddi bir koleksiyonun oluşacağını umut ediyoruz.” dedi.

Modern bir tasarımla dekore edilen kütüphanede, yararlanıcıların bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan araştırmalarını yapabileceği bir ortam oluşturulmuştur.