“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamalar, Riskler ve Önlemler” Konulu Panel

“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamalar, Riskler ve Önlemler” Konulu Panel

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamalar, Riskler ve Önlemler” konulu panel 14 Aralık 2018 tarihinde ATO meclis salonunda gerçekleştirildi. Panel, ATO 65. Komite Başkanı Hüseyin ÖZER, 8.Komite Başkanı Ömer Faruk KAYAASLAN, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel BARAN ve Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı.

Kurumumuz Daire Başkanı Yılmaz VURAL’ın moderatörlüğünü yaptığı birinci oturumda; Başkanlık Müşaviri Seçil KOYUNCU, Daire Başkanı Mustafa ERBİLLİ ve Daire Başkan Yardımcısı Tuğba Yiğit YILMAZ birer sunum yaptı. Sunumlarda, Kurumumuzun genel yapısı, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenme şartları, veri sorumlularının yükümlülükleri, ilgili kişilerin hakları, kişisel verilerin aktarılması, şikayet ve ihbar, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) ve mevzuattaki diğer düzenlemeler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Panelin ikinci oturumunda konuşmacı olan Yılmaz VURAL Veri Güvenliği İçin Yeni Nesil Yaklaşımlardan bahsederek Kanun`un kurumsal yazılımlarda meydana getireceği değişim ve çözüm önerileri ile KVKK kapsamında doküman, belge ve data güvenliğinin sağlanması için neler yapılması gerektiğini anlattı.

Oturumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile Panel sona erdi.