Avrupa Veri Koruma Otoriteleri Konferansında Kurumumuzun Akreditasyon Başvurusu Kabul Edildi

Avrupa Veri Koruma Otoriteleri Konferansında Kurumumuzun Akreditasyon Başvurusu Kabul Edildi

07.04.2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kurulmuş olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu, bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetleri kamuoyuna açıklamış olduğu misyon, vizyon, temel ilke ve değerler çerçevesinde yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bu kapsamda, “kişisel verilerin korunması ile buna ilişkin vatandaşlık bilincinin oluşmasında etkin ve uluslararası alanda söz sahibi bir otorite olmak” şeklinde ilan edilen vizyon doğrultusunda Kurum tarafından 4 Ocak 2018 tarihinde Avrupa Veri Koruma Otoriteleri Konferansı’na (Spring Conference) akreditasyon başvurusu yapılmış ve 8-10 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 29. Avrupa Veri Koruma Otoriteleri Konferansı’nda yapılan oylama neticesinde söz konusu başvurumuz kabul edilmiştir.

Bundan böyle Türkiye, Avrupa çapındaki Veri Koruma Otorite temsilcilerinin katılım sağladığı, veri korumaya ilişkin hususların tartışılarak ilke kararlarının alındığı söz konusu uluslararası platformda, “akredite ülke” olarak yerini alacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.