Kişisel Verilerin Korunması Konusunda ’’Gençlere Yönelik’’ Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kişisel Verilerin Korunması Konusunda ’’Gençlere Yönelik’’ Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kurumumuzun geleneksel hale gelen etkinlikleri arasında yer alan Çarşamba Semineri bu hafta lise öğrencileri için düzenlendi. 40 ortaöğretim kurumundan 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminer oldukça verimli geçti.

Saygı duruşunun sonrasında İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan seminerde ilk olarak, Kurumumuzun tanıtım videosu ve hazırlanan farkındalık videoları öğrencilere izletildi. Ardından Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ’’Kişisel verilerin korunması, kişinin kendisinin korunmasıdır’’ diyen BİLİR, veri koruma kültürü ve dijital çağın bu alandaki yansımaları hakkında son derece önemli bilgiler verdi.

Konuşmanın ardından kürsüye gelen Uzman Hukukçularımızdan Cennet ALAS ŞEKERBAY, çocukların ve gençlerin kişisel verilerinin korunması konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Veri koruma bilinci ve farkındalık oluşması açısından sunumunda çeşitli örneklere yer veren Uzman Hukukçumuz, kişisel verilerin korunması bakımından birtakım tavsiyelerde bulunarak, zararlı oyunların ve bazı uygulamaların olumsuz etkilerine karşı gençleri uyardı.

Kurumumuz Konferans Salonunda düzenlenen program, güçlü parola oluşturma teknikleri hakkında yapılan bilgilendirmenin ardından sona erdi.