“Kişisel Verilerin Korunması Alanında Güncel Gelişmeler Konferansı” Gerçekleştirildi

“Kişisel Verilerin Korunması Alanında Güncel Gelişmeler Konferansı” Gerçekleştirildi

Kurumumuz ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi iş birliğiyle, 'Kişisel Verilerin Korunması Alanında Güncel Gelişmeler Konferansı' 28 Kasım'da İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Dekanı Prof. Dr. Abuzer KENDİGELEN'in açılış konuşmalarını yaptığı Konferansta kişisel verilerin korunmasına ilişkin güncel gelişmeler ele alındı.

Kurum Başkanımız, yaptıkları konuşmada Kanunla ilgili genel bilgiler paylaşmakla birlikte, kişisel verilerin korunması alanında yaşanan bazı gelişmelerden de bahsederek önemli açıklamalarda bulundu.

Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS)', 'İş Hukuku Açısından Veri Sorumlusu, Veri İşleyen ve Diğerleri', 'Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Dijital Ortamda İşlenmesi', 'Veri Koruma Hukukunda İç Dış Denetim Mekanizmaları' gibi çeşitli alanlarda konu başlıklarının ele alındığı Konferans, çok geniş bir katılımla gerçekleşti. Toplamda  4 oturumun düzenlendiği Konferansa, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Kurul Üyeleri ve Daire Başkanları başta olmak üzere veri koruma alanında uzmanlaşmış çok sayıda akademisyen, avukat, bilişim ve yazılım uzmanları, çeşitli sektörlerden temsilciler, meslek kuruluşları, hukuk fakültesi öğrencileri ve kişisel verilerin korunması konusunda bilgi edinmek isteyen ilgili kişiler katıldı. Oturum sonlarında gerçekleştirilen soru-cevap bölümlerinde katılımcılar merak ettikleri konular hakkında sorular sorarak bilgi sahibi oldular.

Kurumumuz tarafından örnek olarak başlatılan ve gün geçtikçe yaygınlaşan ‘kokart uygulaması’ her zaman olduğu gibi bu Konferansta da uygulandı. Buna göre fotoğraf ve görüntü alınmasını veya yayınlanmasını istemeyen katılımcılara kırmızı, isteyen katılımcılara ise yeşil renkli kokartları görevliler tarafından dağıtıldı.

Son derece verimli geçen Konferans, günün anısına gerçekleştirilen fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.