‘‘Çalışma İlişkilerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Çalışma İlişkilerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Çalışma İlişkilerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi’’ konulu Çarşamba Semineri çevrimiçi olarak düzenlendi. Seminere, Kurumumuz Başkanlık Müşavirlerinden Tuğba YİĞİT konuşmacı olarak katıldı. 

YİĞİT öncelikle işe alım sürecinde, iş sözleşmesi sürecinde ve iş sözleşmesi sona erdikten sonra kişisel veri işleme süreçlerinden bahsederek çalışan veya işçi adayının kişisel verilerinin işlenmesi konusunda veri sorumlularının dikkat etmesi gereken hususları belirtti.

İş sözleşmesine dayanılarak işveren ve işçinin yükümlülükleri bağlamında kişisel verilerin işlenmesi konusuna değinen YİĞİT, iş yerinde çeşitli teknolojilerin kullanımı noktasında Kanunun temel ilkelerine uygunluk sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kişisel veri güvenliğine ilişkin politikalarda, iş yerinde uygulanmak üzere belirlenen teknolojilere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ve duyurulmasının önemli olduğunu belirten YİĞİT, söz konusu veri güvenliği politikalarında değişiklik meydana gelmesi halinde; verilecek eğitimler sayesinde bu değişikliklerin çalışanların bilgisine sunulmasının, risk ve tehditlere karşı bilgilendirme faaliyetlerinin ciddi derece önem arz ettiğini ifade etti.

Çalışma ilişkilerinde kişisel verilerin işlenmesi hususunda aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi gerektiğinin altını çizen YİĞİT, konuyla ilgili Kurul Kararlarından örnekler verdi.

Öte yandan YİĞİT, çalışanlara farkındalık eğitimlerinin verilmesinin ve bu eğitimlerin aralıklarla tekrarlanmasının gerekli olduğunu belirterek, bu tür çalışmaların birtakım olası veri ihlali durumlarının önüne geçebileceğini söyledi.

‘‘Çalışma İlişkilerinde Kişisel Verilerin İşlenmesi’’ konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız