''Kişisel Sağlık Verilerinde Mahremiyet'' Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

''Kişisel Sağlık Verilerinde Mahremiyet'' Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Kişisel Sağlık Verilerinde Mahremiyet’’ konulu Çarşamba Semineri çevrimiçi olarak düzenlendi. Seminere Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. F. Nur BARAN AKSAKAL konuşmacı olarak katıldı.

AKSAKAL, mahremiyetin temel bir insan hakkı olduğunu ifade ederek, mahremiyetin; birey, toplum, grup ya da kuruluşların kendileri hakkındaki bilgileri ne zaman, nasıl ve ne ölçüde başkalarına ifşa edeceklerini belirleme talebi anlamına geldiğini dile getirdi.

Ayrıca kişisel sağlık verilerinin diğer kişisel verilere nazaran daha sıkı önlemler alınarak korunması gerektiğini belirten AKSAKAL, bu tür hassas verilere erişim yetkisi olanların yetki kapsam ve süreleri net sınırlar ile belirlenmelidir diyerek, veri işleme süreçlerinde yer alan personele düzenli eğitimlerin verilmesi gerektiğini öne sürdü.

Kişisel sağlık verilerinin ele geçirilmesi halinde meydana gelebilecek risk ve tehditlerden de söz eden AKSAKAL, bu konuda alınması gereken tedbirlerin uygulanması noktasında hassasiyet gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘‘Kişisel Sağlık Verilerinde Mahremiyet’’ konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız