Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na Uyum Süreci ve VERBİS konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na Uyum Süreci ve VERBİS konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

Kanuna Uyum Süreci ve VERBİS konulu Çarşamba Semineri çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Kurumumuz Veri Yönetimi Dairesi Başkanı Mustafa ERBİLLİ, Kişisel Verileri Koruma Uzmanlarımızdan Ahmet Miraç SÖNMEZ ve Ahmet Said ALTIN’ın konuşmacı olduğu Seminerde, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uyum süreci ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (VERBİS) dair konular ele alındı.

İlk olarak Ahmet Miraç SÖNMEZ, ‘‘Kanuna Uyum Sürecinin Yürütülmesi’’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. SÖNMEZ, sekiz adımdan oluşan bir KVKK Uyum Yol Haritası ortaya koyarak Kanuna uyum konusunda atılması gereken adımları anlattı. Bu kapsamda ilk adım olarak veri sorumlusu bünyesinde bir KVKK Uyum Ekibinin veya Komisyonunun kurulması gerektiğini dile getiren SÖNMEZ, söz konusu ekibe kişisel veri işlenen her birimden en az bir personelin katılmasının faydalı olacağını belirtti. SÖNMEZ, kişisel veri işleme envanterinin de titizlikle hazırlanması gerektiğini söylerek, envanter hazırlanırken kişisel veri işleme süreçlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini savundu.

SÖNMEZ’in ardından kürsüye gelen Ahmet Said ALTIN, ‘‘VERBİS’e Kayıt ve Sıkça Yapılan Hatalı Bilgi Girişleri’’ konulu sunumunu izleyicilere aktardı. Bu çerçevede VERBİS’e kayıt esnasında yapılan hatalı işlemlere değinen ALTIN, bu işlemlere ilişkin örnekler paylaştı. ALTIN, kayıt ve bilgi girişi işlemleri için Kurumun internet sayfasında yayımladığı VERBİS Kılavuzundan yararlanılabileceğini ifade etti.

Son olarak ise Mustafa ERBİLLİ, Seminer esnasında örnek amaçlı olarak VERBİS’e canlı bilgi girişinde bulundu. Uygulamada karşılaşılabilecek sorulara dair cevaplar veren ERBİLLİ, konuyla ilgili önemli noktaları vurguladı. ERBİLLİ, 31 Aralık 2021 tarihinde gün sonuna kadar VERBİS’e kayıt işlemlerinin tamamlanması gerektiğini hatırlatarak sunumunu tamamladı.

Üç ayrı sunumlar serisinden oluşan ‘‘Kanuna Uyum Süreci ve VERBİS’’ konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız