Kurumumuz, Asya Pasifik Mahremiyet Otoriteleri (APPA) 56. Forumu’na Gözlemci Olarak Katılmıştır.

Kurumumuz, Asya Pasifik Mahremiyet Otoriteleri (APPA) 56. Forumu’na Gözlemci Olarak Katılmıştır.

Asya Pasifik Bölgesinin mahremiyet otoritelerince teşkil edilen APPA Forumu, her yıl iki kez toplanmakta ve kişisel verilerin korunması alanında üye ülkeler arasında istişari toplantılar gerçekleştirmektedir.

Bu yıl 30 Kasım – 2 Aralık 2021 tarihleri arasında, Kanada’nın Britanya Kolumbiyası Eyaleti Bilgi ve Mahremiyet Komiseri Ofisi (OIPC) ev sahipliğinde çevrimiçi olarak düzenlenen 56. Forum kapsamında; “Sınır Ötesi Kişisel Veri Akışının Sağlanması”, “Rehberlik ve Uygulama” “Çevrimiçi Sağlık Hizmetleri” ve “Covid-19 Pandemisi” konularında üye ülkelerin temsilcileri, davet edilen diğer otoriteler, akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılımı ile sunum ve tartışmalar gerçekleştirilmiştir.

Kurumumuz bu yıl APPA’ya gözlemci statüsüyle davet edilmiş olup, bu çerçevede ilk kez Forum Toplantılarına katılım sağlamıştır.

Toplantı’nın Raporu için: https://www.appaforum.org/forums/communiques/the-56th-appa-forum-hosted-by-the-office-of-the-information-and-privacy-commissioner-for-british-columbia/