Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Kesin Sonuçları

Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Kesin Sonuçları

09 Ekim 2021 tarihinde yazılı kısmı, 13 Aralık 2021 tarihinde ise sözlü kısmı gerçekleştirilen Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Sınavına katılan adaylardan, Kişisel Verileri Koruma Uzmanlığı Yönetmeliğinin 11 ve 12 nci maddeleri uyarınca Sınav Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başarı gösteren ve atanmaya hak kazanan adayların kesin sonuçları aşağıdaki bağlantı adresinde ilan edilmiştir. Sözlü sınava katılmış olan tüm adaylar alan bazında sonuçlarını bu bağlantı adresinden sorgulayabilecektir. Adaylara ayrıca bir tebligat yapılmayacak olup, sınav sonucuna göre asıl listede yer alan adayların, ekte yer alan Arşiv Araştırması Formunu doldurarak, aşağıda yer alan belgeler ile birlikte 14 Ocak 2022 tarihi mesai saati bitimine kadar Kurumun Nasuh Akar Mahallesi 1407 Sokak No: 4 Balgat Çankaya ANKARA adresine elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir.

a) Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmadığına dair yazılı beyan,

b) Adli sicil kaydı belgesi (E-devlet’ten alınan)

c) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (E-devlet’ten alınan)

ç) Son üç ay içinde çekilmiş 3 adet vesikalık fotoğraf,

d) Başka bir Kamu Kurumunda çalışanlar için çalıştığı Kurumdan onaylı hizmet belgesi,

e) Arşiv Araştırması Formu (Ek-1)

f) Açık rıza formu (Ek-2)

Kişisel Verileri Koruma Kurumu; kazanan adayların hazırlaması ve Kuruma elden / posta ile teslim etmesi gereken bu belgelerde yer alan kimlik ile askerlik, sağlık ve adli sicil kaydına ait yazılı beyan ve fotoğraf kişisel verilerini; çalışan adaylarının başvuru süreçleri ve Kurumun hizmet temin süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla sınırlı olarak işlemekte ve ilgili mevzuatı gereği yetkili kişi, kurum ve kuruluşlarla paylaşmaktadır.

Bu kişisel veriler; açık rıza alınması, Kanunlarda öngörülmesi ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebiyle ve form doldurmak suretiyle otomatik olmayan yolla işlenmektedir.

Adaylar, Kanunun 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerini Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereği Kurumun Nasuh Akar Mahallesi 1407. Sokak No:4 Çankaya/ANKARA adresine yazılı olarak iletebilecektir.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bunlar hiçbir hak talep edemezler ve haklarında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Geçerli bir mazereti olmadığı halde atama işlemlerinin yapılması için müracaat etmeyenlerin ve süresi içinde belgelerini teslim etmeyenlerin atamaları yapılmayacak olup, postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

 

(Ek-1)Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu

(Ek-2) Sağlık Durumu Beyan Formu

(Ek-3)Aydınlatma Metni

(Ek-4)Açık Rıza Formu

KESİN SINAV SONUÇLARI için tıklayınız …