‘‘Veri Ekonomisi ve Dijital Korumacılık’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Veri Ekonomisi ve Dijital Korumacılık’’ Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

‘‘Veri Ekonomisi ve Dijital Korumacılık’’ konu başlığı adı altında Çarşamba Semineri çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Siyasi Bilgiler Fakültesi’nden Prof. Dr. Altuğ YALÇINTAŞ’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, son dönemlerde ilgi çeken Veri Ekonomisi ve Dijital Korumacılık üzerine konuşuldu.

Altuğ YALÇINTAŞ sunumunda, Web 3.0 teknolojisinin ortaya çıkması ve kullanılmaya başlanılması ile birtakım tespit ve çözüm önerilerinde bulundu.

YALÇINTAŞ İlk olarak;

Web 3.0 teknolojisi ile kullandığımız akıllı telefonların ve teknolojilerin tamamının kullanılması ile uluslararası ticarete tabi olan bir mal üretirken hem bireylere ait bilginin, hem uluslara ait bilginin uluslararası alanda dolaşıma neden olduğundan,

İkinci olarak;

Dijital teknolojiyi kullanmakla birlikte bir ekonomi yaratıldığı ve bu ekonomide ticarete konu olan malın bedava ya da çok ucuz aynı zamanda bol olduğundan, 

Son olarak ise;

Daha önceden ticarileştirilmemiş olan malların ticarileştirildiğini vurgulayarak, verilerimizin ve sosyal medya üzerinden dikkatimizin de ticarileştirildiğinden bahsetti.

Bu tespitler sonucunda,

  • Veri Ekonomisinin ortaya çıktığını,
  • Veri Ekonomisinin çok büyük olduğunu,
  • Veri Ekonomisinin yeterince sağlıklı çalışmadığını ve çok fazla işlenen verinin veri obezitesine yol açtığını vurguladı.

Çözüm olarak; 

Birey ve toplum olarak farkındalık sahibi olmamız gerektiğini belirten ÇALIŞKAN, Veri Ekonomisi’nin dengede kalması için, herhangi bir kriz olasılığına karşı B ya da C planına sahip olunması gerektiğini belirtti.

‘’Veri Ekonomisi ve Dijital Korumacılık’’ konulu Çarşamba Semineri’ni izlemek için tıklayınız.