Küresel Mahremiyet Asamblesi İcra Komitesi’nin 68. Toplantısı Gerçekleştirildi

Küresel Mahremiyet Asamblesi İcra Komitesi’nin 68. Toplantısı Gerçekleştirildi

Küresel olarak 130’dan fazla veri koruma otoritesinin temsil edilmekte olduğu Küresel Mahremiyet Asamblesi’ni (GPA) yönetmek ve temsil etmekten sorumlu olan GPA İcra Komitesi’ne (Executive Committee) Kurumumuz, 2022 GPA ev sahibi olması dolayısıyla ilk kez 23 Kasım 2021’de katılım sağlamıştı.

Asamble’nin (GPA) 68. İcra Komitesi (ExCo) Toplantısı çevrimiçi ortamda; Meksika, Bermuda, Arjantin, Almanya, Fas ve Avustralya Veri Koruma Otoritelerinin yanı sıra Kurumumuzun da katılımıyla 17 Mart 2022 tarihinde Türkiye saati ile 22.00 – 23.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Meksika Veri Koruma Otoritesi’nin (INAI) başkanlığında yapılan Toplantı’da; GPA Stratejik Planı’nın mevcut durumu, GPA Sekretaryası’nın geleceği, Referans Panel’in başkanlık seçimi ve GPA’ya üye olmak isteyen otoritelerin akreditasyonu süreçleri görüşüldü.

Diğer yandan 44. GPA Konferansı’nın Kurumumuz ev sahipliğinde Türkiye’de yapılacak olması nedeniyle, Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR tarafından konu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ayrıca Kurumumuzun GPA Konferansı hazırlıkları sürecinde izleyeceği yol planı bir sunum şeklinde tanıtıldı.