Bilişimde Denetim Uygulamaları Etkinliği Gerçekleştirildi

Bilişimde Denetim Uygulamaları Etkinliği Gerçekleştirildi

ICT Media ve Kamu İç Denetçileri Derneği’nin düzenlediği ve Kurumumuzun ev sahipliği yaptığı Bilişimde Denetim Uygulamaları Etkinliği gerçekleştirildi.

“Denetimin Dijitalleşmesi ve Bilişim Denetimi”, “Kamu İç Denetiminin Katma Değeri” ve “Kamuda Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Rehberinin ve KVKK’nın Uygulanması” olmak üzere üç panel şeklinde düzenlenen etkinlik, alanında uzman kişileri bir araya getirdi.

Etkinlikte açılış konuşması yapan Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, kişisel verilerin korunmasının önemini vurgulayarak siber risklere karşı veri güvenliğinin temin edilmesi bakımından denetimin önemine dikkat çekti.

Gelecekteki dijital dünyaya hazır olmak için veri güvenliği ve bilişim sistemlerinin denetimi konularında da doğru stratejilerin belirlenmesinin önem taşıdığını kaydeden BİLİR, denetim standartlarına uyum sağlanarak ortaya çıkan ihtiyaçlara göre yeterli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan Kurumumuz Veri Güvenliği ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanı Ersin CAN, etkinliğin “Kamuda Bilgi ve İletişim Güvenliği Denetim Rehberinin ve KVKK’nın Uygulanması” konulu paneline konuşmacı olarak katıldı.