Kurumumuz İle Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Servisi Arasında Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurumumuz İle Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Servisi Arasında Çalışma Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurumumuz ile Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Servisi arasında, kişisel verilerin korunmasına ilişkin çalışma toplantısı 30 Mart 2022 Çarşamba günü Azerbaycan - Bakü’de gerçekleştirildi.

Toplantıya ülkemiz adına Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR, Kurul Üyelerimizden Şaban BABA ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi temsilcileri katılım sağlarken, Azerbaycan adına ise Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı Siber Güvenlik Servisi Şefi Şahin ALİYEV başkanlığındaki heyet katılım sağlamıştır.

Taraflar öncelikle kişisel verilerin korunması ile ilgili belirlenen konu başlıklarında sunumlar yaptılar. Yapılan sunumların akabinde karşılıklı olarak düşünceler paylaşıldı. Ayrıca daha sonra yapılacak çalışmalara ilişkin süreçlerin belirlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki karşılıklı iş birliğinin önem teşkil ettiğini dile getiren Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR şunları ifade etti:

“Türkiye-Azerbaycan ilişkileri dostluk ve kardeşlik anlayışı içerisinde devam etmektedir. Kişisel verilerin korunması alanında birlikte yapacağımız çalışmalarla, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacağımıza inanıyorum.”

BİLİR, ülkemiz kişisel verilerin korunması mevzuatının temel esasları ve Kurumumuz hakkında genel bilgiler de paylaştı. Toplantı, karşılıklı iyi niyet ve iş birliği temennilerinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Öte yandan BİLİR ve beraberindeki heyet, Azerbaycan ziyareti kapsamında Bakü Büyükelçimiz Sayın Cahit Bağcı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.