Üniversite Öğrencileri Arasında Kişisel Verileri Koruma Gönüllüsü Yetiştirme Projesi’nin Üçüncü Aşaması Gerçekleştirildi

Üniversite Öğrencileri Arasında Kişisel Verileri Koruma Gönüllüsü Yetiştirme Projesi’nin Üçüncü Aşaması Gerçekleştirildi

“Üniversite Öğrencileri Arasında Kişisel Verileri Koruma Gönüllüsü Yetiştirme Projesi”nin üçüncü aşamasının ikinci bölümü 27 Ekim Cuma günü Kurumumuz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikle tamamlandı.

Etkinliğe çeşitli üniversitelerin hukuk fakültelerinden “Kişisel Verileri Koruma Gönüllüsü” olmaya hak kazanan üniversite öğrencileri katılım sağladı. Gönüllüler, proje kapsamında kişisel verilerin korunmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan sunumlar gerçekleştirdiler.

Etkinlikte konuşan Kurum Başkanımız Prof. Dr. Faruk BİLİR proje ile ilgili bilgiler paylaştı. Proje'nin üniversite gençliği arasında kişisel veri farkındalığı oluşturmak ve veri koruma kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden BİLİR, projenin aşamalar halinde hayata geçirildiğini, her bir aşamanın iki bölümden oluştuğunu; birinci bölümde Kurum tarafından kişisel verileri koruma gönüllüsü adaylarına kişisel verilerin korunmasıyla ilgili bilgilendirmeler yapılarak farkındalık çalışmalarının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Projenin 2019 yılından beri devam ettiğini hatırlatan BİLİR, daha önce hukuk ve mühendislik fakülteleri ile etkinliğin iki kez düzenlendiğini, bugün ise yine hukuk fakülteleri öğrencileri ile üçüncü aşamanın da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. BİLİR, projenin farklı üniversite öğrencileri ile önümüzdeki süreçte devam edeceğini belirtti.

Gönüllü adayı olan üniversite öğrencilerinden bulundukları fakültelerde, fakülte yönetiminin bilgisi dahilinde;

  • Kişisel verilerin korunması ile ilişkili öğrenci kulüplerinin kurulması
  • Mevcutta bir kulüp var ise katılım sağlanarak etkinliğinin artırılması
  • Kişisel verilerin korunmasına yönelik seminer, konferans, panel ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi
  • Farkındalık çalışmaları yapılması
  • Üniversite kütüphanelerinde kişisel verilerin korunması konusu ile ilgili bir bölüm oluşturulması

gibi birtakım çalışmalar yapmalarının beklendiğini kaydeden BİLİR, süreci başarıyla tamamlayan adayların “Kişisel Verileri Koruma Gönüllüsü” olmaya hak kazandıklarını ifade etti.

Öte yandan öğrenciler, etkinlik sonrasında Kurumumuz bünyesinde hizmet veren kişisel verilerin korunması temalı kütüphaneyi ziyaret ettiler.