“IoT (Nesnelerin İnterneti) Uygulamalarında Kişisel Veri Güvenliği ve Mahremiyetin Korunması” ile “Bulut Bilişimde Kişisel Veri Güvenliği” Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

“IoT (Nesnelerin İnterneti) Uygulamalarında Kişisel Veri Güvenliği ve Mahremiyetin Korunması” ile “Bulut Bilişimde Kişisel Veri Güvenliği” Konulu Çarşamba Semineri Düzenlendi

“IoT (Nesnelerin İnterneti) Uygulamalarında Kişisel Veri Güvenliği ve Mahremiyetin Korunması” ile “Bulut Bilişimde Kişisel Veri Güvenliği” konulu Çarşamba Semineri, Kurumumuz Konferans Salonunda düzenlendi.

Sunumuna IoT uygulamalarının önemini ve özelliklerini anlatarak başlayan Büşra YILMAZ, sunumunun devamında IoT teknolojileri aracılığıyla işlenen kişisel veriler bakımından risk ve tehditleri ele aldı. YILMAZ, söz konusu risk ve tehditlere karşı veri güvenliğini sağlamaya yönelik alınabilecek teknik ve idari tedbirler kapsamındaki çözümlere yönelik açıklamalarda bulundu.

IoT sistemlerinin insanların günlük yaşantısına girmesiyle ve kişisel amaçlarla kullanımlarının artmasıyla birlikte, bu sistemler ile toplanan verilerin miktarının ve çeşidinin arttığını belirten YILMAZ, bu noktada bireylerin mahremiyetlerinin düşünülmesi gerektiğini ve yeterli önlemlerin alınmasının önem teşkil ettiğini ifade etti.

Sefer AKTAŞ ise bulut bilişimde kişisel veri güvenliğini sağlama konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Öncelikle bulut bilişimin genel yapısını, bulut bilişim servis modellerini ve dağıtım modellerini anlatan AKTAŞ, bir bulut hizmetinde bulunması gereken temel özellikler hakkında çeşitli bilgiler paylaştı.

Bu çerçevede veri sorumlularının ve kullanıcıların teknik ve idari açıdan dikkat etmeleri gereken unsurlardan bahseden AKTAŞ, öte yandan veri sorumlularının yurt dışında faaliyet gösteren bulut hizmetlerini kullanırken göz önünde bulundurmaları gereken hususlara dikkat çekti.